• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

11. Medvedkov pokal

V ponedeljek, 27. 11. 2023 je Plavalni klub Calcit Kamnik organiziral že 11. Medvedkov pokal, ki je potekal v bazenu zavoda CIRIUS.

Medvedkov pokal je namenjen najmlajšim plavalcem naše plavalne šole, katero vodita Jan Uršič in Žiga Škrjanc. Tekma poteka ob spremljavi njihovih trenerjev, s pravimi sodniki in merilci časa. Tako mladi plavalci lahko prvič doživijo čar prave tekme, saj na koncu prav vsi dobijo priznanje in sladko presenečenje. Številčno občinstvo staršev pa je lahko tekmo spremljalo iz zunanje strani bazena ob velikih steklenih oknih. Z glasnim navijanjem so dodali piko na i, tako da je bilo vzdušje res športno.

Na tekmi je nastopilo 18 plavalk in plavalcev: Leon Bravhar, Tinkara Dobnikar, Eva Flerin, Agata Goltnik Černe, Gabrijel Križnik, Gaja Šetinc, Žiga Štefan Drole, Vesna Vidmar, Alek Đura, Lucas, Dornik, Teja Klemen, Neža Koprivšek, Denis Luković, Marcel Nemanič Urankar, Peter Prašnikar, Gal Pregelj, Bor Slak in Lovro Urankar.

Upravičeno zadržana sta bila: Ema Vode in Jan Jezernik.

Vsi udeleženci so odplavali discipline prsno in hrbtno v razdalji dolžine bazena. Tisti z največ plavalne kilometrine, so se pomerili še v disciplini prosto, prav tako v razdalji ene dolžine bazena. Na koncu, so kot se za pravo tekmo spodobi odplavali še štafeto kjer so se jim pridružili še kolegi iz plavalne akademije s trenerko Laro Seretin. V štafeti so bili razdeljeni v tri skupine v katerih so plavali tudi trenerji. Prav pri štafeti se je lepo videlo, ko so navijali za sotekmovalce in kako je pomemben ekipni duh.

Po dveh odplavanih štafetah se je tekmovalni del pokala zaključil. In ker so bili prav vsi nastopajoči zmagovalci, je sledila slavnostna podelitev, kjer so vsi prejeli priznanja, klubsko majico in sladko presenečenje.

Res, da se doseženi časi Medvedkovega pokala ne bodo zapisali v zgodovino, vendar prepričani smo, da bomo o teh tekmovalcih še velikokrat pisali iz velikih tekem!

Matjaž Spruk
Foto: Matjaž Spruk