• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije

Spoštovani starši, člani in prijatelji kluba!


V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 117/06, 10/08, 78/08) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov, kamor sodi tudi delovanje športnih društev. Z omenjeno dohodninsko zakonodajo se država odpoveduje delu sredstev iz dohodnin v korist klubov, društev in organizacij, katerih delovanje je nepridobitno. 

Na vas je seveda odločitev komu boste vi, vaši svojci in prijatelji namenili del dohodnine. Na tem mestu bi želeli poudariti, da delež “1 %” lahko namenite tudi PK Kamnik, za kar vam bomo iskreno hvaležni. Delež, ki ga bi namenili našemu klubu ne pomeni, da boste plačali več dohodnine, temveč se ta del dohodnine v višini do 1 % namesto državnemu proračunu nameni PK Kamnik.

Vse kar je potrebno storiti je, da na davčni organ posredujete zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije. Zahteva se lahko odda tudi kadarkoli po elektronski poti prek Sistema eDavki na spletni strani https://edavki.durs.si ali pa izpolnite priložen obrazec ter ga pošljete na katerokoli Davčno izpostavo.

Obrazec izpolnite tako, da v okence za ime upravičenca vpišete:

  • Plavalni klub Kamnik
  • davčno številko kluba 12564699
  • odstotek “1 %” oz. delež, ki ga želite nameniti

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic le-te. V kolikor ste zahtevo že oddali v preteklosti in je ne želite spremeniti, vam v naslednjih letih ni potrebno storiti ničesar več.

Do sedaj prejetih zneskov iz naslova donacije dela dohodnine ni bilo veliko, zato vas lepo naprošamo, da nam namenite del svoje dohodnine, saj nam bo v veliko pomoč pri izplačevanju trenerskega kadra, najemu bazena, ter dobavi novih športnih rekvizitov.

Upamo, da se bo ta delež letos povečal in se vam že na tem mestu iskreno zahvaljujemo za vašo donacijo klubu.

Ob koncu bi želeli poudariti, kako dragocen je vsak vaš prispevek, še posebej v teh težkih časih, zato se vam za izkazano zaupanje že vnaprej najlepše zahvaljujemo.