• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Izpostavljeni dosežki kluba 2023

Plavalni klub Kamnik Calcit ima za seboj močno zgodovino in je eden izmed najbolj uspešnih plavalnih klubov v Sloveniji. 

Naši plavalci tekmujejo v vseh starostnih selekcijah in so glede na razmere v katerih trenirajo, po rezultatih v samem vrhu slovenskega plavanja.

Poslanstvo kluba je skrb za plavalno opismenjevanje otrok širše okolice kamniške občine. V klubu si prizadevamo, da bi se čim več otrok naučilo plavati, saj znanje plavanja predstavlja življenjsko pomembno veščino. Poleg tega si prizadevamo, da plavanje približamo tudi starejšim generacijam z različnimi plavalnimi programi. Naš cilj je skrbeti za plavalce vseh generacij skozi vsa življenjska obdobja.

POVZETEK IZREDNIH DOSEŽKOV PLAVALCEV

Ne nazadnje se Plavalni klub Calcit Kamnik udeležuje in organizira plavalna tekmovanja pod okriljem Plavalne zveze Slovenije in vsako leto tradicionalno organizira plavalni mednarodni miting Veronika ter v zadnjih letih Državno prvenstvo v plavanju za osnovne in srednje šole na kamniškem bazenu Pod Skalco, v mesecu septembru, katero pa je bilo zaradi letošnjih avgustovskih poplav organizirano v Ribnici.

Domači plavalci zastopajo klub na državnih prvenstvih v vseh kategorijah (mlajši dečki in mlajše deklice, dečki in deklice, kadeti in kadetinje, mladinci in mladinke ter člani in članice) in v vseh kategorijah posegajo po odličjih in naslovih državnih prvakov.

Najboljši med njimi se udeležujejo reprezentančnih priprav in tekmovanj doma in v tujini.

Zahvaljujemo se glavnemu sponzorju Calcit d. d.  in vsem ostalim za vso podporo!

Matjaž Spruk