• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Naj plavalec leta 2023

Plavalna zveza Slovenije je na slavnostni prireditvi v Ljubljani podelila nagrade za najboljšega plavalca in plavalko leta 2023 po izboru strokovnega izbora.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik plavalne zveze Boro Štrumbelj, kateri je napovedal odhod z mesta predsednika. Povedal je, da smo po petih letih ponovno našli stik z evropskim vrhom. Da se za uspehe slovenskega plavanja ni bati, še posebej ker dobiva Ljubljana nov objekt, prav tako pa tudi ostala mesta dobivajo novo oziroma prenovljeno  plavalno infrastrukturo. Ostaja pa največji plavalni navijač.

Med dobitniki laskavih nagrad so bili tudi plavalci in trener plavalnega kluba Calcit Kamnik.

Nik Peterlin je prejel kar tri nazive

Najboljši plavalec med mladinci leta 2023. Nik Peterlin je na MSP v Netanyi v disciplini 1500 m prosto osvojil 18. mesto. Najboljši trener za leto 2023 za kategorijo mladincev je nekdanji plavalni selektor, zdaj pa predsednik strokovnega sveta, Nikov trener Miha Potočnik.

Najboljši daljinski plavalec leta 2023. Nik je lani nastopil ne le na MEP ampak tudi na članski tekmi za evropski pokal v Piombinu, kjer je osvojil 21. mesto ter na finalu svetovnega pokala v Madieri, kjer je bil med mladinci 14.ti, absolutno pa 69-ti. Ob tem je nanizal še nekaj zmag na tekmah za hrvaški pokal, ki je lani štel tudi za letna državna prvenstva. - Priznanje prejme tudi njegov trener Miha Potočnik.

Najboljši daljinski plavalec leta 2023 med mladinci. Nik Peterlin je na MEP na 7,5 km osvojil 14. mesto. Za dosežek je dobil priznanje tudi njegov trener Miha Potočnik.

Rok Vejnovič je osvojil naziv Najboljši daljinski plavalec leta 2023 med kadeti. Rok je na MEP v daljinskem plavanju na Krfu v disciplini 5 km osvojil 19. mesto. Za dosežek je dobil priznanje tudi njegov trener Miha Potočnik.

Naziv najboljša plavalka in plavalec leta 2023 v absolutni kategoriji sta prejela Neža Klančar in Peter John Stevens. V kategoriji  U23, Neža Klančar in Sašo Boškan. Pri mladincih je poleg Nika bila nagrajena še Nija Gerdej. Pri kadetih pa Bor Vran Benkovič in Zara Podržavnik.

V daljinskem plavanju so bili poleg Nika in Roka nagrajeni še: v absolutni kategoriji še Špela Perše in pri mlajših članih Arne Štular Furlan.

Nika Seljak je dobila priznanje za najboljšo umetnostno plavalko leta 2023.

Poleg vseh plavalcev so priznanja prejeli tudi njihovi trenerji.

Na prireditvi se je prav tako predstavila ekipa katera bo slovenske barve zastopala na svetovnem prvenstvu februarja 2024 v Dohi. In v tej druščini je tudi Nik Peterlin.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Za zaključek pa še misel voditeljice prireditve Uršule Majcen: »Danes izgubiš, jutri zmagaš. Samo glave gor in naj živi optimizem. Res pa je, da samo živeti in biti optimist v teh časih ni dovolj. Treba je tudi kaj narediti. Pa naredimo nekaj najlepšega za zaključek – namreč skupinsko fotografijo…«

 

Matjaž Spruk

Foto: Matjaž Spruk