• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Plavalcem kamniškega Calcita »velikonočni lockdown« ni preprečil dobrih rezultatov

Vse splošno velikonočno zaprtje države oziroma ti. »lockdown«, je zagodel tudi organizatorjem plavalne tekme Pokal Triglav Kranj 2021.

Drugi del tekme so morali prestavili za en teden, tako da je potekal 17. 4. 2021  na bazenu v Kranju. Tudi te tekme se je zaradi strogih ukrepov, lahko udeležilo zgolj 350 prvo prijavljenih kadetinj in kadetov.

Prav gotovo takšne prekinitve tudi na tekmovalce ne vplivajo najbolje. Vendar to ni preprečilo, da plavalci plavalnega kluba Kamnik Calcit niso posegli po odličnih mestih. Ponovno je blestel Gašper Stele s 3. mestom tokrat v disciplini 400 m prosto. Uspeh v tej disciplini je dopolnil Nik Peterlin s 13. mestom. Kamniške kadetinje so blestele na 200 m hrbtno s 4. mestom Eve Bende, 6. mestom Ize Videc in 13. mestom Žive Prašnikar. Tevž Štupar, je v moški konkurenci na 200 m hrbtno priplaval 5. mesto.

V močni konkurenci so dosegli veliko uvrstitev do odličnega šestnajstega mesta. V disciplini 100 m delfin, je Maja Vezenkova dosegla 5. mesto, Taja Vejnovič osmo. Pri fantih Gašper Stele 8. mesto, Nik Peterlin pa 13. Na 100 m prsno ponovno tri Kamničanke do 12. mesta, 6. Iza Videc, 8. Taja Vejnovič in 12. Žana Peterlin. Eva Bende je priplavala 7. mesto na 50 m hrbtno, Gašper Stele 15. mesto na 100 m prosto in Maja Vezenkova 16. mesto na 50 m delfin. Na 400 m prosto pa sta zasedli Maja Vezenkova 9. in Taja Vejnovič 10. mesto.

Plavalci plavalnega kluba Kamnik Calcit z nestrpnostjo pričakujejo prihajajoče tekme. In obenem upajo, da se bodo epidemiološki ukrepi toliko izboljšali, da bodo lahko nastopale vse starostne skupine. In ne nazadnje, da bodo lahko na tekmah tudi gledalci, kajti neizbežno se približuje junij, ko bo na sporedu domača tekma »Veronika 2021« na bazenu »Pod skalco« in bi jih lahko takrat glasno podpirali iz tribun.

Pripravil: Matjaž Spruk

Foto: Miha Potočnik