• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

MM Miklavž 2021

Kamniškim plavalcem Miklavž »prinesel« šest medalj in koš dobrih uvrstitev

Že tradicionalno je, da v začetku decembra, poteka na centralnem kopališču Tivoli v Ljubljani mednarodni plavalni miting Miklavž. Na 29. mitingu je sodelovalo 20 slovenskih klubov, med njimi tudi Plavalni klub Calcit Kamnik. Barve kamniškega kluba je zastopalo kar 21 plavalk in plavalcev. S trenerjem Emilom Tahirovićem so nastopili: Ana Avbelj, Neža Hren, Pika Justina Lapuh, Anna Losieva, Laura Podgoršek, Nina Vrhovnik, Tymur Beshlyk, Peter Lackovič, Lovro Lukan, Tian Majdič, Liam Negodič, Žan Matjaž Orešnik in Nace Žen. Tahirović je na tej tekmi bdel tudi nad nekaj plavalci, kateri plavajo pri trenerju Mihi Potočniku: Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Rok Vejnovič. Najmlajše pa je na Miklavževo tekmo popeljala trenerka Lara Seretin: Kaja Hočevar, Ema Matijaš, Maj Primožič in  Jaka Serko.

Kot se za samega Miklavža spodobi je tudi Plavalnemu klubu Calcit Kamnik pripadlo kar nekaj žlahtnih kovin, še več pa odličnih osebnih rezultatov. No seveda, so se za takšne uspehe plavalci res močno potrudili.

Nina Vrhovnik je na 100 m delfin osvojila zlato medaljo. Rok Vejnovič pa na 50 m hrbtno, prav tako zlato medaljo. Rok je osvojil še dve srebrni medalji in sicer na 100 m hrbtno in 200 m hrbtno in dve bronasti medalji na 100 m prsno in 50 m prsno. Lauri Podgoršek se je za las izmuznila bronasta medalja, tako je osvojila 4. mesto na 100 m delfin. Ana Avbelj pa je osvojila odlično 5. mesto na 100 m prsno.

Veliko je bilo uvrstitev med deseterico, kar nakazuje dobro formo kamniških plavalcev. Tako so se Neža Hren, Nina Vrhovnik in Rok Vejnovič v vseh odplavanih disciplinah uvrstili med deseterico. Prav vsi pa so izboljšali svoje osebne čase in s tem predvsem sebi dokazali, da se njihovo trdo delo na treningih res obrestuje.

Vsem plavalcem in plavalkam iskreno čestitamo!

Matjaž Spruk

Foto: Emil Tahirović in Lara Seretin