• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Dr. Fig je delil medalje Calcitovim plavalcem

V soboto, 12. 3. 2022, je v Kranju potekalo 23. Mednarodno plavalno tekmovanje Boštjanov »Dr. Fig«.

Tekma je bila organizirana na visokem nivoju. Organizatorji so pripravili bogat spremljevalni program, zato ni bilo dolgčas tistim tekmovalcem, ki so se pred bazenom začeli zbirati že malo po 7. uri zjutraj, pa skoraj do devete ure zvečer, je čas hitro minil. Med drugim so pripravili plesno točko sinhronega plavanja in dr. Fig se je spustil po vrvi do bazena, kjer ga je v čolnu pričakala Julija. Svetlobni in zvočni efekti so tekmovalcem in tokrat tudi gledalcem na tribunah, pričarali pravi plavalni spektakel. Bilo je res pravo športno-navijaško vzdušje kot na tekmah precej večjega formata.

Tekmovanje je potekalo v treh delih. V prvem delu so bila predtekmovanja za večerna finala v tretjem delu. V drugem delu pa so se pomerili v disciplinah, ki so veljala kot finalna.

Plavalni klub Calcit Kamnik je pod budnim očesom trenerja Mihe Potočnika in Lare Seretin (katera sta zaradi odsotnosti trenerja Emila Tahirovića prevzela tudi njegove plavalce) zastopalo 21 plavalk in plavalcev.

Nastopili so: Ana Avbelj, Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Sofia Lazell, Anna Losieva, Vita Mlakar, Laura Podgoršek, Tajda Spruk, Nina Vrhovnik, Tymur Beshlyk, Žiga Rakar Keržič, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Tian Majdič, Liam Negodič, Matjaž Žan Orešnik, Maj Primožič, Rok Vejnovič in Pavlin Zule.

Vsi Calcitovi plavalci so se odlično odrezali, saj so odplavali veliko osebnih rekordov. Omenimo dobitnike medalj.

Taja Klemen je osvojila 1. mesto na 50 m hrbtno.

Rok Vejnovič  je osvojil 2. mesto na 100 m prsno.

Nina Vrhovnik je osvojila 3. mesto na 100 m prosto.

Vrhunec tekmovanja pa je bila štafeta 8x 50 m prosto, pri kateri so Calcitovi plavalci v postavi: Vejnovič, Negodič, Lackovič, Beshlyk, Vrhovnik, Podgoršek, Klemen in Hren, osvojili 3. mesto in si na večerni podelitvi zasluženo in ponosno okrog vratu nadeli bronaste medalje.

Vsem plavalcem iskreno čestitamo in jim želimo čim boljše uvrstitve na prihajajočem državnem prvenstvu v Mariboru v začetku aprila!

Matjaž Spruk

Foto: člani Plavalnega kluba Calcit Kamnik