• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

10. Medvedkov pokal

Po dveh letih premora zaradi epidemije COVID-19, je Plavalni klub Calcit Kamnik v ponedeljek 9.5.2022 organiziral jubilejni 10. Medvedkov pokal, ki je potekal v bazenu zavoda CIRIUS.

Medvedkov pokal je namenjen najmlajšim plavalcem naše plavalne šole, katero vodita Živa Dobrovoljc in Jan Uršič. Tekma poteka ob spremljavi njihovih trenerjev, s pravimi sodniki in merilci časa. Tako mladi plavalci lahko prvič doživijo čar prave tekme, saj na koncu prav vsi dobijo priznanje in sladko presenečenje. Številčno občinstvo staršev pa je tokrat zaradi varnosti lahko tekmo spremljalo iz zunanje strani bazena ob velikih steklenih oknih. Z glasnim navijanjem so dodali piko na i, tako da je bilo vzdušje res športno.

Na tekmi je nastopilo 27 plavalk in plavalcev: Ognjen Lazarević, Anabella Lipovšek, Irenej Bizant, Martin Prašnikar, Denis Luković, Tristan Sedušak Drolc, Matic Golob-Tršinar, Gal Jeran, Zoja Ivančič, Lukas Prosen, Cene Mahkovec, Lan Mojsilović, Zoja Novak, Leon Bravhar, Anže Loboda, Ema Vode, Taya Šerić, Peter Prašnikar, Ula Videc, Lovro Urankar, Luka Rutar, Silvija Kern, Maj Prosen, Maks Mahkovec, Nace Končan, Zarja Burkelca in Justin Zule. Upravičeno zadržana pa sta bila Domen Jezernik in Jan Jezernik, a sta prav gotovo držala pesti za svoje sotekmovalce.

Vsi udeleženci so odplavali discipline prsno in hrbtno v razdalji dolžine bazena. Tisti z največ plavalne kilometrine, so se pomerili še v disciplini prosto, prav tako v razdalji ene dolžine bazena. Na koncu, so kot se za pravo tekmo spodobi odplavali še štafeto. V štafeti so bili razdeljeni v dve skupini in so lahko plavali poljubno disciplino. Na tekmi je bil prisoten tudi Jaka Serko, plavalec Plavalne akademije. Prisotnim je pokazal znanje, pridobljeno pri trenerki Lari Seretin. Z ostalimi nastopajočimi, se je pomeril v štafeti. Prav pri štafeti se je lepo videlo, kako so navijali za sotekmovalce in kako je pomemben ekipni duh.

Res, da se doseženi časi Medvedkovega pokala ne bodo zapisali v zgodovino, vendar prepričani smo, da bomo o teh tekmovalcih še velikokrat pisali iz velikih tekem!

Matjaž Spruk

Foto: Matjaž Spruk