• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Calcitovi plavalci na MM »Telekom 22« zopet odlični

Na odprtem olimpijskem bazenu pod Oblo gorico v Radovljici je 9. in 10. julija 2022, potekal 46. Mednarodni plavalni miting »Telekom 22«. Udeležba je bila zelo pestra, saj so se tekmovanja udeležili plavalci iz osmih različnih držav, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke, Hrvaške, BiH, ZDA in Slovenije. Med 17. slovenskimi klubi so nastopili tudi plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik pod taktirko trenerja Mihe Potočnika. Nastopili so: Ivana Lukan, Živa Prašnikar, Taja Vejnovič, Iza Videc, Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Nik Peterlin, Gašper Stele, Tevž Štupar, Rok Vejnovič in Matevž Vrhovnik.

V močni mednarodni konkurenci so Calcitovi plavalci dosegli odlične rezultate in odplavali še zadnje norme za državno prvenstvo, saj je bila to zadnja tekma pred prvenstvi.

Omenimo uvrstitve na prva tri mesta.

Iza Videc je na 100 m hrbtno osvojila 2.mesto med kadetinjami in 3. mesto v absolutni razvrstitvi, ter na 200 m hrbtno 3. mesto prav tako med kadetinjami.

Nik Peterlin je osvojil 2. mesto na 200 m delfin in 400 m mešano in 3. mesto na 200 m mešano v kategoriji kadetov.

V kategoriji mladink je Taja Vejnovič osvojila dve tretji mesti in sicer na 200 m prosto in 400 m prosto.

V kategoriji mladincev je Gašper Stele prav tako osvojil dve tretji mesti in sicer na 200 m prosto in 400 m prosto.

Trenerju in vsem plavalcem čestitamo za dosežene uspehe in jim želimo čim boljše uspehe na že omenjenih državnih prvenstvih.

 

Matjaž Spruk