• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Calcitovi plavalci plavali v elitni družbi

19. in 20. novembra je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal 38. Špelin in Vesnin memorial 2022. Tekmovanje je posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama - Špeli Rebolj in Vesni Praprotnik. Obe sta v začetku 80. v nesrečah izgubili svoji življenji. Plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava, ki je krojila vrh jugoslovanskega ter evropskega plavanja.

Tekmovanje vedno poteka na zelo visoki ravni in se ga udeležijo zveneča plavalna imena iz Slovenije in tujine. Nastopili so plavalci iz 22 slovenskih in 10 tujih klubov. Najdaljšo pot v Kranj so imeli plavalci nacionalnega plavalnega kluba iz Kazahstana. Med domačimi imeni, so najbolj izstopali Neža Klančar, Peter John Stevens in Katja Fain.

V pestri družbi mednarodno priznanih plavalcev je nastopilo tudi 28 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik pod vodstvom trenerjev Miha Potočnika in Emila Tahirovića. Nastopili so: Ana Avbelj, Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Maruša Kugler, Anna Losieva, Ivana Lukan, Ema Matijaš, Vita Mlakar, Laura Podgoršek, Živa Prašnikar, Tajda Spruk, Taja Vejnovič, Iza Videc, Nina Vrhovnik, Tymur Beshlyk, Andraž Cencelj, Miha Justin, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Mark Anej Lapuh, Liam Negodič, Nik Peterlin, Gašper Stele, Tevž Štupar, Rok Vejnovič in Matevž Vrhovnik.

Plavalke in plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik so odplavali veliko osebnih rekordov. Omenimo uvrstitve na prva tri mesta v posameznih kategorijah.
Kadetinje in kadeti:
Ana Avbelj: 3. mesto na 200 m prsno.
Ivana Lukan: 1. mesto na 200 m prsno, 2. mesto 50 m prsno in 3. mesto na 100 m prsno.
Laura Podgoršek: 1. mesto na 100 m delfin.
Rok Vejnovič: 3 mesto na 200 m hrbtno.
Mladinke in mladinci:
Iza Videc: 3. mesto na 100 m hrbtno.
Nik Peterlin: 2. mesto na 400 m mešano, 400 m prosto, 1500 m prosto in 3. mesto na 1500 m prosto v absolutni razvrstitvi.

Vsem plavalcem in trenerjem iskreno čestitamo. Želimo jim čim boljše treninge pred zimskim državnim prvenstvom za mladince in kadete, kateri bo tokrat potekal že v decembru. To je bila ena zadnjih tekem, kjer so si lahko priplavali norme za to državno prvenstvo.

Matjaž Spruk
Foto: Člani PKK