• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Calcitovi plavalci uspešni v Krškem

V soboto, 27. 5. 2023 je na bazenu v Brestanici potekal 6. Razvojni pokal in 52. Pokal Krško 2023. Na tekmovanju je nastopilo 425 plavalcev devetnajstih slovenskih in enega tujega kluba.

Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo šestnajst plavalk in plavalcev starostnih skupin mlajših deklic/ ml.dečkov in deklice/dečki pod vodstvom trenerke Lare Seretin in trenerja Emila Tahirovića. Nastopili so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Tymur Beshlyk, Gal Jeran, Nace Končan, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Tian Majdič, Lan Mojsilović, Jakob Prelc, Maj Prosen in Pavlin Zule.

Najbolj bleščeči sta bili Neža Hren in Tina Klemen, saj sta osvojili vsaka po tri zlata odličja in vsaka pokal. Dobi ga najboljši plavalec po točkah v letniku.

Neža Hren je osvojila tri zlate medalje na 50 m prosto, 100 m prsno in 200 m mešano.

Tina Klemen je osvojila tri zlate medalje na 50 m prosto, 100 m hrbtno in 200 m mešano.

Žiga Kugler je osvojil dve zlati medalji na 50 m hrbtno in 100 m hrbtno.

Anna Losieva je osvojila tri srebrne medalje na 100 m prsno, 100 m hrbtno in 200 m mešano.

Taja Klemen je osvojila bronasto medaljo na 100 m hrbtno.

Očitno je, da se plavalna forma stopnjuje, k čemur prav gotovo pripomore to, da že cel mesec trenirajo na domačem bazenu v Kamniku. Kljub temu, da je bilo na začetku maja še zelo hladno, to naših plavalcev ne ustavi, saj v tem času, ko se čez leto pripeljejo v Radovljico in nazaj, na domačem bazenu že opravijo trening.

Čestitke vsem plavalkam, plavalcem in trenerjema!

Matjaž Spruk

Foto: Lara Seretin