• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Špelin in Vesnin memorial 2023

18. in 19. novembra je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal 39. Špelin in Vesnin memorial 2023. Tekmovanje je posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama - Špeli Rebolj inVesni Praprotnik. Obe sta v začetku 80. v nesrečah izgubili svoji življenji. Plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava, ki je krojila vrh jugoslovanskega ter evropskega plavanja.

Tekmovanje vedno poteka na zelo visoki ravni in tako se ga udeležijo zveneča plavalna imena iz Slovenije in tujine. Nastopilo je 324 plavalcev iz 20 slovenskih in 5 tujih klubov. Med domačimi znanimi plavalnimi imeni, so najbolj izstopali Neža Klančar, Tara Vovk, Janja Šegelj in plavalec domačega Triglava Sašo Boškan. V soboto je na 200 m prosto priplaval nov državni rekord, ki je prej pripadal Petru Mankoču.

V pestri družbi mednarodno priznanih plavalcev je nastopilo tudi 26 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik, pod vodstvom trenerjev Mihe Potočnika, Emila Tahirovića in Lare Seretin. Nastopili so:  Ana Avbelj, Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anabella Lipovšek, Anna Losieva, Ivana Lukan, Ema Matijaš, Patricija Potočnik, Tita Šenk, Saša Šetina, Iza Videc, Tymur Beshlyk, Irenej Bizant, Miha Justin, Urban Klemenc, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Mark Anej Lapuh, Liam Negodič, Nik Perelin, Jakob Prelc, Maj Prosen, Jaka Serko in Rok Vejnovič.

Plavalke in plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik, so odplavali veliko osebnih rekordov in s tem nakazali, da delajo dobro, njihova forma se dviguje. Omenimo uvrstitve na prva tri mesta  v posameznih kategorijah.

Ivana Lukan 1. mesto na 100 m prsno, 1. mesto na 50 m prsno, 1. mesto na 200 m prsno in 2. mesto v absolutni razvrstitvi.

Ana Avbelj 2. mesto na 100 m prsno.

Iza Videc 3. mesto na 100 m hrbtno, 3. mesto na 50 m hrbtno, 2. mesto na 200 m hrbtno in 2. mesto v absolutni razvrstitvi.

Taja Klemen 3. mesto na 400 m mešano.

Rok Vejnovič 1. mesto na 100 m mešano.

Liam Negodič 2. mesto na 50 m prsno.

Miha Justin 3. mesto na 200 m hrbtno.

Nik Peterlin 3. mesto na 200 m prosto.

Ob tako dobrih uvrstitvah kamniških plavalcev, se že veselimo nastopov na prihajajočih državnih prvenstvih.

Čestitke plavalkam, plavalcem in trenerjem!

Matjaž Spruk

Foto: Člani PKK