• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Na prestižni plavalni tekmi odlično nastopili Calcitovi plavalci

Prvi junijski konec tedna je na olimpijskem bazenu v Kranju potekalo mednarodno prvenstvo Kranja 2024.

V dveh dneh je nastopilo 279 tekmovalcev iz 36 plavalnih klubov. Dejstvu, da so časi na tem tekmovanju šteli tudi za na uvrstitev na olimpijske igre v Parizu 2024, gre pripisati tudi to, da je bila zelo visoka mednarodna udeležba. Nastopili so tekmovalci iz 14. slovenskih klubov in 22. klubov iz Avstrije, Italije, Madžarske, Češke, Hrvaške, Nemčije in Kosova. Poleg tega pa je na tej tekmi visok tudi denarni sklad za nagrado, saj prvo uvrščeni v seštevku dveh finalnih nastopov iz vsakega dneva posebej dobi 500 €, drugi 200 € in tretji 100€. Tako visoke nagrade v slovenskem plavanju niso pravilo, kar pa bi na vložen trud plavalcev lahko postalo. Običajno se zmagovalci zadovoljijo z medaljami in »večno slavo«.
Za Plavalni klub Calcit Kamnik je nastopilo deset plavalk in plavalcev pod budnim očesom trenerja Mihe Potočnika. Ob boku najboljših, kot sta Katja Fain in Janja Šegel, katera je bila najboljša po FINA točkah, so za Calcit nastopili: Ana Avbelj, Ivana Lukan, Ema Matijaš, Tajda Spruk, Taja Vejnovič, Iza Videc, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Liam Negodič in Rok Vejnovič.
Tekmovanje je potekalo v dveh delih. Dopoldanska predtekmovanja in popoldanska finala. Uvrstitev Calcitovih plavalcev v finala je bilo precej. Osvojili so pa tudi kar nekaj bleščečih odličij.

Medalji niso podeljevali za vsako kategorijo posebej, temveč zgolj za absolutno razvrstitev.
Ana Avbelj bronasta medalja na 400 m mešano.
Ivana Lukan bronasta medalja na 200 m prsno.
Rok Vejnovič tri srebrne medalje, na 1500 m prosto, 400 m prosto in 400 m mešano.

Tako dobri rezultati so zelo dobra popotnica za prihajajoča tekmovanja. In že konec meseca junija bo tekma na domačem bazenu Veronika 2024. Veseli bi bili vaše številčne podpore.

Matjaž Spruk
Foto: člani PKK