• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Mladi Calcitovi plavalci na Pokalu Ježek

V ljubljanskem 25 metrskem bazenu v Tivoliju, je 4. 3. in 5. 3. 2023 potekal 34. Pokal Ježek 2023.

Med dvajsetimi slovenskimi klubi, so nastopili plavalci in plavalke plavalnega kluba Clacit Kamnik, pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića, Lare Seretin, Jana Uršiča in Neže Tekavčič. Nastopili so člani druge in tretje plavalne skupine: Kaja Hočevar, Neža Hren, Zoja Ivančič, Anabella Lipovšek, Anna Losieva, Vita Mlakar, Nora Nartnik, Patricija Potočnik, Tita Šenk, Saša Šetina, Tymur Beshlyk, Matic Golob-Tršinar, Urban Klemenc, Nace Končan, Žiga Kugler, Tian Majdič, Lan Mojsilović, Jaka Serko, Maj Prosen, Jakob Prelc in Gal Jeran.

Nastopili so tudi člani plavalne šole: Ula Videc, Ema Vode, Lovro Urankar, Mark Perko, Patrik Bolhar in Marcel Nemanič Urankar.

V svojih kategorijah so osvojili odlične rezultate in odplavali osebne rekorde. Poglejmo uvrstitve na prva tri mesta:

Neža Hren je osvojili tri zlate medalje in sicer na 50 m prosto, 100 m prosto in 50 m delfin.

Anna Losieva je osvojila dve zlati medalji na 50 m delfin in 100 m hrbtno ter dve bronasti medalji na 50 m prsno in 100 m prsno.

Pokal Ježek je zasnovan tako, da na tekmi plavajo najmlajši plavalci. Za marsikoga je to prva plavalna tekma v karieri. Prava tekma, s sodniki, štarterjem, natančnimi navodili trenerja, glasno podporo iz tribun in medaljami. Pri marsikaterem plavalcu vzbudila tisti draž in zagon, da se poda v lep svet plavalnega športa. Prepričani smo, da bomo o teh naših najmlajših plavalcih in plavalkah še veliko slišali!

Čestitke vsem mladim plavalcem za zbran pogum, prvi tekmovalni skok v vodo in odlične dosežke. Čestitke trenerjem za dobro pripravo in motivacijo naših plavalcev!

 

Matjaž Spruk

Foto: Člani PKK